Nieuws

December geen topmaand voor super

0 1144 Formules

VOORBURG – De omzet van supermarkten is in december 2011 licht gestegen in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder.
001_food-image-DIS142106I01.jpg

In december 2011 steeg de omzet van supermarkten met 0,7 procent in vergelijking met december 2010. Dat was te danken aan het stijgen van de prijzen (+2,7 procent). Het volume kromp met 1,9 procent. Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

November

In november 2011 stegen de prijzen in de supermarkten met hetzelfde percentage, maar groeide de omzet nog met 3,1 procent en het volume met 0,4 procent. Bij de beoordeling van de omzetontwikkelingen moet rekening worden gehouden met het verschil in koopdagen. Ten opzichte van december 2010 heeft december 2011 een woensdag minder en een zaterdag meer.

Speciaalzaken

De speciaalzaken verloren opnieuw omzet. In december 2011 daalde de omzet met 2,3 procent in vergelijking met december 2010. De totale detailhandel heeft in december 2011 één procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. De prijzen waren 2,5 procent hoger, terwijl het volume kromp met 1,5 procent. Zowel de food- als non-foodwinkels noteerden een omzetgroei.


door Herman te Pas

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.