Nieuws

AH lanceert Bol.com afhaalpunten

3 5581 Formules

ZAANDAM - Klanten van bol.com kunnen vanaf vandaag hun bestelling afhalen bij 59 Albert Heijn-winkels, waaronder alle AH XL-vestigingen en één vestiging in België.
AH lanceert Bol.com afhaalpunten
Foto: customertalk.nl

Dat meldt de marktleider in een persbericht. De service is het eerste zichtbare resultaat van de overname van bol.com door Ahold, afgelopen februari.

Overige winkels
De komende periode wordt bekeken of de afhaalpunten in de 59 winkels voldoen aan de wensen van klanten, maar nu staat al vast dat in de loop van volgend jaar een groot deel van de overige winkels van Albert Heijn ook een bol.com-afhaalpunt krijgen. AH-woordvoerster Anoesjka Aspeslagh: 'De afhaalpunten zijn nu in 34 XL-winkels en 25 andere winkels. Dat zijn bewust compleet verschillende winkels: in de stad, buiten de stad, groot, klein en een winkel in Antwerpen. Zo kunnen we goed testen.'

Kasten

AH is nog bezig met de uitrol van speciale kasten voor de bol.com bestellingen die kunnen worden opgehaald bij de servicebalie. Aspeslagh: 'Niet het hele bol.com assortiment is af te halen: de maximale afmetingen van een product zijn 50x50x170 cm. Koelkasten kunnen dus niet worden afgehaald. Bij het ingeven van een bestelling geeft het systeem automatisch de afhaaloptie indien de klant in de buurt van een van de deelnemende winkels woont.' Op termijn wil Albert Heijn de nieuwe optie uitrollen naar vrijwel alle winkels, met uitzondering van de AH to go winkels.

Consumentengemak
‘Bij de samenwerking met andere winkelformules van Ahold staat consumentengemak centraal’, zegt managing director Daniel Ropers van bol.com tegen het blad RetailTrends. ‘Onze klanten kunnen tijdens het doen van de dagelijkse boodschappen bij Albert Heijn hun bol.com-bestelling oppikken, doordeweeks en in het weekend. De ruime openingstijden van Albert Heijn zijn een extra voordeel. Er zijn vestigingen tot tien uur 's avonds open.’ Bestellingen voor 22:30 uur gedaan, liggen meestal de volgende dag na drie 's middags in de winkel. Zodra de bestelling klaar ligt ontvangt de klant een e-mail. Artikelen kunnen binnen dertig dagen geretourneerd worden in de supermarkt.

Foto

 • AH lanceert Bol.com afhaalpunten
 • AH lanceert Bol.com afhaalpunten
 • AH lanceert Bol.com afhaalpunten

door Tys Hallema

Gerelateerde tags

3 reacties

 • # 1

  peter321

  Daar begint het gedonder al. "Ik kom mijn pakje afhalen". "Er ligt niets klaar". "Hoe kan dat nou, ik het toch echt iets besteld". Kunt u dat even nakijken?"
  En de volgende in de rij wacht wacht en wacht. Dat geneuzel van het postkantoor krijgen we ook bij AH.
 • # 2

  willem winkelman

  Ik vind het geweldig. Je kan nu kiezen: gratis thuis of gratis bij AH ophalen. Eerst een klein jaartje testen en dan verder uitrollen. Over een paar jaar blijkt dat de aankoop van Bol.com supergoedkoop was. Willem
 • # 3

  ikbenschipper

  @ Peter,
  In diverse supermarkten zijn nu al PostNL servicepunten. Over het algemeen kan ik uit ervaring praten is de extra wachttijd redelijk verwaarloosbaar. De situatie die jij nu schets is iets wat misschien sporadisch een keer voorkomt. Zoals ik nu zie bij PostNL heel soms gebeurd dit misschien een keer. Hoef je i.i.g. niet thuis af te wachten tot je pakket een keer bezorgt word.

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.