Nieuws

Concurrent C1000 meldt zondagopening

3 2175 Formules

ZUTPHEN - Wim Stein, eigenaar van de C1000 aan de Breegraven in Warnsveld, riskeert een dwangsom van 5.000 euro voor elke keer dat hij zijn supermarkt illegaal openstelt op zondag.
001_food-image-DIS139986I01.jpg

Dit laat de gemeente Zutphen deze week aan Stein in een brief weten. Na twaalf keer op koopzondagen consumenten te hebben toegelaten, opende Stein afgelopen zondag zijn zaak voor het eerst tegen de regels in. Een andere ondernemer in Warnsveld trok hierover bij de gemeente en dagblad de Stentor aan de bel.

Dilemma

Stein erkent dat hij illegaal heeft gehandeld. ‘Het is een dilemma. Mijn klanten vragen om een zondagopenstelling. Dat heb ik gedaan tijdens de koopzondagen en ook afgelopen zondag. Van de gemeente heb ik alleen vernomen dat ik een brief krijg.’ De ondernemer is mild over het handelen van de concurrent. ‘Iedereen mag in dit land zeggen wat hij wil. Ik wil er wel op wijzen dat deze ondernemer op de koopzondagen ook zijn winkel had kunnen openen. Die koopzondagen golden voor heel Warnsveld.’

Juli

Vanaf 1 juli mogen alle ondernemers in de gemeente op zondag hun deuren openen van 11.00 tot 18.00 uur. Wim Stein gaat van deze mogelijkheid zeker gebruikmaken. Wat Stein aanstaande zondag doet, weet hij nog niet.


door Herman te Pas laatste update:16 jun 2011

Gerelateerde tags

3 reacties

 • # 1

  WIM

   Wat een slechte actie van eigenaar van AH Warnsveld. Hij heeft pijn nu Wim puike omzet draait!
  Kom op Wim, aanpakken die buurman!
 • # 2

  superboertje

   ten have pakt zelf overal een zondag mee tegen de regels in. moet je niet gaan zeuren als iemand dit bij jou ook doet. wim ik hoop dat ik zondag boodschappen kan doen bij jou.
 • # 3

  ria

   hoe was het ook al weer ""gelijke monniken, gelijke kappen"". ?

  dit is kennelijk niet van toepassing in de levensmiddelenbranche. Leo en Wim, nog even volhouden, voor je het weet is het 1 juli, dan kun je ze allemaal aftroeven met jullie akties.

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.