Nieuws

Twee AH'ers bouwen in Zuidhorn

0 5250 Formules

ZUIDHORN - De Albert Heijn-franchisers Ton ten Have en Hans Geveling hebben in het Groningse Zuidhorn een splinternieuwe Albert Heijn geopend van 2.000 vierkante meter.
Ten Have en Geveling namen de winkel vorig jaar over van Pieter Bijlsma. Het ging om een tijdelijke winkel in het dorp. In een compleet nieuw winkelcentrum is de nieuwe AH in de tussenliggende periode neergezet. Binnenkort openen in hetzelfde winkelcentrum ook een Poiesz (ex-Super de Boer), een Aldi en onder meer Action en Mitra.
Ten Have en Geveling namen de winkel vorig jaar over van Pieter Bijlsma. Het ging om een tijdelijke winkel in het dorp. In een compleet nieuw winkelcentrum is de nieuwe AH in de tussenliggende periode neergezet. Binnenkort openen in hetzelfde winkelcentrum ook een Poiesz (ex-Super de Boer), een Aldi en onder meer Action en Mitra.Foto

 • De winkel in Zuidhorn is de tweede van de beide ondernemers samen. In het Drentse Borger namen Ten Have en Geveling in 2007 hun eerste gezamenlijke winkel over binnen hun bedrijf GeHa Retail Groep. Ten Have heeft daarnaast zelf nog vijftien AH

  De winkel in Zuidhorn is de tweede van de beide ondernemers samen. In het Drentse Borger namen Ten Have en Geveling in 2007 hun eerste gezamenlijke winkel over binnen hun bedrijf GeHa Retail Groep. Ten Have heeft daarnaast zelf nog vijftien AH's, zes Gall&Gall-winkels en twee Hema's. Geveling bezit zelf acht AH's en twee Gall&Gall-vestigingen.

 • De splinternieuwe winkel kent vanwege zijn grote oppervlak royale gangpaden, waar klanten eenvoudig hun boodschappen kunnen doen.

  De splinternieuwe winkel kent vanwege zijn grote oppervlak royale gangpaden, waar klanten eenvoudig hun boodschappen kunnen doen.

 • Aan de rij met koelingdeuren lijkt maar geen einde te komen.

  Aan de rij met koelingdeuren lijkt maar geen einde te komen.

 • Vanwege de grootte van de winkel hebben Ten Have en Geveling ook de ruimte om elementen uit de nieuwe Large-formule op te nemen. De grillmodule valt het meest in het oog. Daarnaast zijn ook de rode en oranje route afkomstig uit de Large-formule. De Large-formule is het winkelconcept van AH voor winkels van 1800 tot 2800 vierkante meter.

  Vanwege de grootte van de winkel hebben Ten Have en Geveling ook de ruimte om elementen uit de nieuwe Large-formule op te nemen. De grillmodule valt het meest in het oog. Daarnaast zijn ook de rode en oranje route afkomstig uit de Large-formule. De Large-formule is het winkelconcept van AH voor winkels van 1800 tot 2800 vierkante meter.

 • Het non-food-assortiment is minder uitgebreid dan in andere Large-winkels en XL

  Het non-food-assortiment is minder uitgebreid dan in andere Large-winkels en XL's. Toch kan de klant hier vood basis non-food goed terecht.

 • Boeken en multimedia zijn eveneens ruimschoots voorradig.

  Boeken en multimedia zijn eveneens ruimschoots voorradig.

 • Hoewel de winkel woensdagavond - drie dagen voor Pasen opende - ligt de winkel op veel plaatsen toch vol met speciaal paasassortiment. Ten Have en Geveling wilden de paasdagen graag nog even meepakken, omdat dit een periode is waarin klanten zich extra laten verwennen met margerijke artikelen.

  Hoewel de winkel woensdagavond - drie dagen voor Pasen opende - ligt de winkel op veel plaatsen toch vol met speciaal paasassortiment. Ten Have en Geveling wilden de paasdagen graag nog even meepakken, omdat dit een periode is waarin klanten zich extra laten verwennen met margerijke artikelen.

 • Klanten uit Zuidhorn maakten kans op een kar met gratis boodschappen. De meeste boodschappen gingen uiteindelijk naar een goed doel.

  Klanten uit Zuidhorn maakten kans op een kar met gratis boodschappen. De meeste boodschappen gingen uiteindelijk naar een goed doel.

 • De winkel heeft zes kassa

  De winkel heeft zes kassa's en vijf zelfscankassa's. Hoeveel omzet deze kassa's wekelijks moeten verwerken willen de ondernemers niet kwijt. Ze geven wel aan dat de oude winkel sinds de overname begin vorig jaar 7 procent heeft geplust. Dit jaar moet dat 10 procent worden. Ten Have en Geveling hopen die groei enkele jaren vast te kunnen houden.

door Patrick Bramer laatste update:6 mei 2011

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.