Nieuws

Eerste Belgische AH in Brasschaat

8 3544 Formules

ZAANDAM (update) - Albert Heijn opent in maart de eerste Belgische vestiging. Het betreft een franchisewinkel in Brasschaat, vlak over grens bij Breda.
001_food-image-DIS138814I01.jpg

Dat meldt de Belgische retailsite RetailDetail op basis van een persbericht van Ahold. Het betreft een bestaande winkel onder eigen naam van de ondernemers Nathalie en Marco van Ende. De winkel wordt door Albert Heijn vanuit het bestaande distributiecentrum in Tilburg beleverd. Het wordt naar alle waarschijnlijkheid een winkel volgens de Doorbraak-formule. 

Welvarende Nederlanders

Brasschaat staat bekend als een locatie waar veel welvarende Nederlanders wonen en ligt onder de rook van Antwerpen. Het wordt de eerste vestiging van Albert Heijn buiten de Nederlandse grenzen, al is de formule via ondernemer Gerard van Tweel wel actief op de Antillen. De uitbreiding past in de vorig jaar aangekondigde internationale strategie van moederconcern Ahold, waarbij onder meer naar buurlanden wordt gekeken.

Producten

Nathalie Van den Ende benadrukt dat de winkel veel Belgische producten zal verkopen. 'Het wordt een Belgische winkel, met Belgische producten. Ons gehakt zal als Belgische gehakt smaken, onze biefstuk zal op zijn Belgisch versneden zijn. Wij blijven ook de grote Belgische merken verkopen.' De familie Van Ende heeft ook nog een zaak in de Belgische gemeente Stabroek. Die winkel volgt later. 

Kantoor in Antwerpen

Albert Heijn opende in oktober een kantoor in Antwerpen, dat wordt bestierd door oud-regiomanager Harry Knoppert van AH. Eerder was er sprake van dat de eerste vestiging van AH in Antwerpen zelf zou komen, maar de voormalige GB-supermarkt werd door Delhaize opgepikt.

door Joep Meijsen laatste update:23 feb 2011

Gerelateerde tags

8 reacties

 • # 1

  Leo

  Prima move. Zekerheid dat de Nederlandse enclave sowieso voor omzet garant zal staan, waarnaast de Belgische klant zich kan oriënteren wat AH als supermarkt inhoudt. Een goede oplossing om AH in België bekend te maken.
  Succes!
 • # 2

  dirkie

  Wat moeten die Smurfen hier...
  blijf lekker in je eigen landje!!
  Wordt toch een blauwe maandag!

  Kabouter flop
 • # 3

  financieële_chris:-)

  Aan de direcktie van Ahold .
  ik wens julie succes in belgie.
 • # 4

  ruud van der leij

  Ook de Nederlanders in Brasschaat zijn nu aan betere producten gewend. Echte Kip, zou iedereen in Nederland is moeten proberen, je wilt niets anders meer. Sauzen en zuren op ambachtelijke wijze gemaakt met zo min mogelijk toevoegingen. Wel wat anders dan remia en calve. AH is een fantastische formule maar assortiment wordt een cruciaal onderdeel om in België succesvol te zijn.
 • # 5

  Pieter

   Wat een geweldige keten is die blauwe formule toch.
 • # 6

  Popov

   Brasschaat, vlak over grens bij Breda?
  Breda-Brasschaa t= 50km
  Roosendaal-Brasschaat =25km
  Hoezo net over de grens?
 • # 7

  Erik de Vries

   @ Popov
  25 km vind ik wel vlak over de grens. Wat is nou 25 km? Half Nederland reist meer dan 25 km naar hun werk.
 • # 8

  janko

  ?In dit nederlandse dorp in Belgie zal het wel lukken,maar dat is geen garantie voor elders in Belgie. vergeet niet dat het verschil tussen een nederlander en een Belg is net zo groot als het verschil tussen een fransman en een Duitser,alleen wij verstaan de belgen wel. niet temin sterkte AH maar juig niet te vroeg

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.