Nieuws

AH Extra mager vlees wint prijs

1 956 Formules

DEN HAAG - Extra mager vlees van Albert Heijn heeft dit jaar de Jaarprijs Voedingscentrum 2010 gewonnen. Dit vlees bevat 30 procent minder vet dan andere magere vleessoorten.
001_food-image-DIS138284I01.jpg

Extra mager vlees mag een jaar lang het beeldmerk Jaarprijs Voedingscentrum 2010 dragen. Dit maakte het Voedingscentrum dinsdag bekend tijdens het 10-jarig jubileum van het instituut. Andere genomineerden voor de Jaarprijs Voedingscentrum 2010 waren Groenten en peulvruchten met 0 procent toegevoegd zout van Hak, Kips’ Dora Magere Boterhamworst van Zwanenberg Food Group en Lassie Toverrijst Extra van Grupo SOS Nederland.

Tevreden jury

De jury is tevreden over de kwaliteit van de inzendingen. 'Er is voldoende aandacht voor meer vezels en minder verzadigd vet, calorieën en zout.’ Het is volgens de jury opvallend dat bedrijven steeds vaker kijken hoe zij hun bestaande producten kunnen verbeteren.

Aanmoedigingsprijs

De aanmoedigingsprijs ging dit jaar naar Minder suiker in zuivelproducten en fruitdranken van Friesland Campina Benelux en Danoontje Verse Magere Drinkyoghurt.

 

 

door Jos Poels

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • # 1

    Wink

     Het voeren van een claim als "extra mager" mag rustig de "flauwekulprijs" krijgen.
    Die term "extra mager" BESTAAT niet eens volgens onze regelgeving. Voedingscentrum is weer eens vreemd bezig.

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.