Nieuws

Em-Té groeit harder dan de markt

0 2555 Formules

VEGHEL – Sligro krijgt de omzetmotor van de Em-Té-winkels steeds beter aan de praat.
001_food-image-DIS132495I01.jpg

Voor het eerst sinds de toevoeging van circa 65 Edah-filialen in 2006 is de identieke omzetgroei van Em-Té aanmerkelijk hoger dan de marktgroei. ‘In het eerste kwartaal groeide Em-Té op identieke basis met ruim 5 procent. De marktgroei kwam in de eerste dertien weken volgens GfK Panel Services uit op 2,3 procent. We doen het dus beter dan de markt’, zegt Johan Pardoel, directeur foodretail van Sligro Food Group, in een interview met Distrifood.

 

Manco's en prijsverlagingen

Dat betekent dat de keten in de lokale marktgebieden marktaandeel afsnoept van de concurrentie. Volgens de in september 2008 bij Sligro aangetreden Pardoel is dit te danken aan diverse factoren. ‘Na een moeilijke tweede helft van 2008 voor Em-Té hebben we het aantal manco’s, als gevolg van de invoering van een nieuw automatiseringssysteem, flink weten te reduceren. De winkels liggen er beter bij. Bovendien hebben we duizend prijsverlagingen doorgevoerd in het reguliere assortiment en nog eens vijfhonderd in het budgetsegment. Daarnaast zijn de aanbiedingen in de folder scherper.’

 

Winst opkrikken

Het Veghelse bedrijf onthulde afgelopen week een masterplan foodretail, waarin maatregelen worden aangekondigd om de supermarkttak van het bedrijf winstgevender te maken. De Edah-overname zorgde voor een stevige groei van het bedrijf, maar zette de winstgevendheid zwaar onder druk. Er komen nieuwe verbetertrajecten in de Em-Té-winkels. Verliesgevende winkels worden afgestoten. Sligro is bovendien van plan om tientallen Golff-winkels van zelfstandig ondernemers om te bouwen naar Em-Té. Het bedrijf is hierover in gesprek met de ondernemers. De kleine Golff-vestigingen worden, als het tot een akkoord komt, ondergebracht bij andere organisaties.

 

Zaterdag leest u in de weekeditie van Distrifood een uitgebreid interview met Johan Pardoel.

door Patrick Bramer

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.