Nieuws

Voeding Unilever voortaan plofkipvrij

1 538 Fabrikanten

ROTTERDAM - Unilever stopt op termijn met het gebruik van zogeheten ‘plofkip’ in zijn voedingsmiddelen. Dat heeft het concern aan dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier laten weten. Een woordvoerster van het bedrijf bevestigde dit zondag.
001_food-image-DIS142601I01.jpg

De plofkip is een kip die snel wordt vetgemest. Door overgewicht kunnen ze soms moeilijk of helemaal niet meer lopen. Ze kunnen daardoor pootontstekingen en borstblaren krijgen, waarvoor ze met antibiotica worden behandeld.

Kipknakworstjes

Om te beginnen wil Unilever uiterlijk in het eerste kwartaal van volgend jaar de kipknakworstjes van Unox plofkipvrij maken. Daarna komen ook de soepen en andere voedingsmiddelen aan de beurt.

Voorbeeld

Volgens Wakker Dier geeft Unilever met deze stap als eerste het goede voorbeeld aan andere kipverkopers in Nederland. De organisatie is zaterdag om het gebruik van de plofkip een publiciteitscampagne begonnen tegen McDonald’s, Olvarit en Struik. Ook in supermarkten ligt dit soort vlees.

Genetische selectie

Wakker Dier zegt dat alleen al in Nederland jaarlijks ongeveer 450 miljoen plofkippen worden geslacht. De zeer snelle groei van de dieren kan worden bereikt met genetische selectie.


door Jos Poels laatste update:9 aug 2012

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • # 1

    Super Man

     Prima van Unilever, laten de supers snel volgen!

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.