Nieuws

Miljoeneninvestering Cono Kaasmakers

0 2262 Fabrikanten

WESTBEEMSTER – Cono Kaasmakers investeert €80 miljoen in de bouw van een nieuwe kaasmakerij.
001_food-image-DIS141480I01.jpg

 

In een ledenvergadering hebben de leden van het bedrijf woensdagavond massaal ingestemd met de bouw van de kaasmakerij. Het gebouw komt te staan in de Beemsterpolder. Volgend jaar (als de Beemsterpolder op de kop af 400 jaar bestaat) zal de eerste paal de grond in gaan. De polder is werelderfgoed, waardoor de nieuwbouw aan bepaalde eisen moest voldoen. Architekt Bastiaan Jongerius uit Amsterdam heeft een ontwerp gemaakt dat goedkeuring kreeg van de Unesco in Parijs.

Technieken

De bouw zal anderhalf jaar in beslag nemen. Bij de bouw zullen volgens het bedrijf de meest geavanceerde technieken worden gebruikt op gebied van energieterugwinning en duurzaamheid. Op het moment dat de nieuwe kaasmakerij in gebruik wordt genomen, wordt de oude afgebroken. Cono Kaasmakers is bekend van merken als Beemster Kaas en Oudendijk.

door Herman te Pas laatste update:16 okt 2012

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.