Nieuws

Kellog roept 28 miljoen dozen terug

0 758 Fabrikanten

OMAHA - Kellogg Company heeft in de VS 28 miljoen dozen ontbijtgranen teruggeroepen. Een nog onbekende chemische stof in de verpakking zou mensen ziek kunnen maken.
001_food-image-DIS136892I01.jpg

Volgens het bedrijf heeft een wasachtige stof aan de binnenkant van de verpakking zich gemengd met de inhoud van vier soorten ontbijtgranen. Het gaat om Corn Pops, Honey Smacks, Fruit Loops and Apple Jacks. De stof kan diarree en braken veroorzaken.


Verpakkingslijn

Kellog zegt in maart een nieuwe verpakkingslijn in de fabriek in Omaha in gebruik te hebben genomen. Sindsdien zijn er twintig klachten binnengekomen van een metaalgeur- en –smaak. Vijf mensen zouden ziek zijn geworden.

door Caroline van der Plas

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.