Nieuws

Online marktaandeel Tesco 48 procent

0 811 Buitenland

LONDEN – De Britse supermarktketen Tesco heeft online nog een veel hoger marktaandeel dan in de winkelstraat. De Britse marktleider is goed voor 48 procent van de online foodverkoop.
001_food-image-DIS142202I01.jpg

Dat blijkt uit cijfers van Kantar Worldpanel waar The Independent over schrijft. De komende vijf jaar rekent Tesco er bovendien op dat de online omzet nog een keer gaat verdubbelen. Tesco is met het online marktaandeel groter dan de concurrenten in de winkelstraat zoals Asda en Sainsbury’s of van een pure internetsupermarkt als Ocado. Het marktaandeel van laatstgenoemde zou zo rond de 14 procent liggen, meldt de krant.


Dark Stores

Tesco opende deze week in Enfield een vierde distributiecentrum dat helemaal gericht is op internetshoppers. In het 35.000 vierkante meter grote centrum zijn dusdanige nieuwe geautomatiseerde technieken toegepast dat de productiviteit van werknemers verdubbelt ten opzichte van de eerste drie dc’s. Vroeg volgend jaar gaat in Crawley een vijfde dc open. Deze worden door Tesco Dark Stores genoemd, omdat het winkels zijn zonder échte klanten.

Online uitgaven

Britten gaven in 2011 ongeveer 3,8 procent van hun supermarktuitgaven online uit, de komende vier jaar stijgt dit waarschijnlijk naar 6 procent.door Joep Meijsen laatste update:28 feb 2012

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.