Nieuws

AH Brasschaat blijkt goedkoopste

1 5935 Buitenland

ANTWERPEN – Albert Heijn is erin geslaagd het Belgische supermarktlandschap op te schudden. Concurrenten Colruyt en Delhaize hebben hun prijzen rond de eerste Belgische AH aangepast, maar bij vergelijkbare producten is AH over het algemeen (mede) de goedkoopste
001_food-image-DIS139532I01.jpg

Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van de Belgische retailsite Retaildetail.be. Daarin werden de prijzen van producten bij de Albert Heijn in Brasschaat vergeleken met die van Carrefour, Colruyt en Delhaize in Brasschaat en prijzen die Colruyt en Delhaize elders hanteren. Daaruit blijkt dat bij vergelijkbare producten de prijs voor consumenten in Brasschaat lager ligt dan die elders in België, een rechtstreeks gevolg van de opening van de AH-supermarkt.

Colruyt lastig

De onderzoekers kwamen wel tot de conclusie dat het lastig vergelijken is. Van de vijfhonderd hardlopers die zijn geselecteerd bij een Nederlandse AH zijn er 66 te gebruiken voor de prijsvergelijking. Echter maar 33 daarvan zijn bij tenminste één concurrent identiek van Albert Heijn in België aanwezig. Vooral Colruyt maakt prijsvergelijking lastig. De Belgische marktleider verkoopt in de meeste gevallen een afwijkende verpakking. 

Klik hier voor de vergelijkingstabel >>>

Lees aanstaande zaterdag 2 april meer over het vergelijkingsonderzoek in Distrifood


door Joep Meijsen

Eén reactie

  • # 1

    Springer

    Als die patat vreters de AH al een goedkope winkel vinden, wat voor prijzen hanteren de andere supermarkten dan? En wat voor effect zou een Jumbo of Dirk dan wel niet hebben bij onze zuider buren?

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.