Nieuws

Onderzoek schietpartij Alphen klaar

0 154 Branche & Bedrijf

ALPHEN AAN DEN RIJN - In het stadhuis van Alphen aan den Rijn worden maandagochtend de resultaten bekendgemaakt van onderzoek naar de schietpartij in die plaats in april.
001_food-image-DIS140355I01.jpg

Dader Tristan van der Vlis schoot in april in winkelcentrum De Ridderhof zes mensen dood voordat hij in de Albert Heijn in het winkelcentrum de hand legde aan zichzelf. Zestien mensen raakten gewond, in de Rideerhof, waar naast AH ook een C1000 zit.

Psyche

Een strafrechtelijk onderzoek naar de schietpartij moet duidelijkheid geven over de gebeurtenissen en meer inzicht in het leven en de psyche van de dader. Daarnaast deed de rijksrecherche onderzoek naar het verstrekken van de wapenvergunningen door de politie Hollands Midden aan Van der Vlis. Beide onderzoeken zijn afgerond.

Verdachte

Zaterdag werd bekend dat het OM een man ervan verdenkt dat hij wist dat Van der Vlis zichzelf en mogelijk anderen zou gaan doden. Justitie zal daar maandag verder op ingaan. De resultaten worden gepresenteerd door hoofdofficier van justitie Kitty Nooy, korpschef Jan Stikvoort en burgemeester Bas Eenhoorn van Alphen aan den Rijn.

door Jos Poels laatste update:21 jul 2011

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.