Nieuws

‘Eerste kerstdag taboe voor supers’

10 1530 Branche & Bedrijf

DOETINCHEM – Op eerste kerstdag moeten supermarkten hun deuren gesloten houden. Dat is de mening van de meeste bezoekers van Distrifood, zo bleek uit een poll op de website.
001_food-image-DIS135038I01.jpg

Met de stelling “op eerste kerstdag mag iedere supermarkt de deuren openen” was 75 procent van de respondenten het niet eens. 15 procent had er geen enkel probleem mee wanneer supermarkten op de eerste dag van het kerstfeest hun producten verkopen. De overgebleven 10 procent was van mening dat de leiding van een supermarkt weliswaar zelf mag beslissen, maar ziet het liever niet gebeuren. In totaal reageerden 365 personen.


Jumbo Euroborg

De Jumbo in de Euroborg was vorig jaar voor het eerst open op eerste kerstdag. Waarschijnlijk zal de supermarkt ook dit jaar open zijn op de feestdag, aangezien het volgens de leiding van de supermarkt wat betreft omzet en aantal bezoekers een groot succes was. De winkel in het Groningse stadion zal in 2010 ook voor het eerst open zijn op eerste paasdag.

door Herman te Pas

10 reacties

 • # 1

  Jan

   ''Waarschijnlijk zal de supermarkt ook dit jaar open zijn op de feestdag, aangezien het volgens de leiding van de supermarkt wat betreft omzet en aantal bezoekers een groot succes was.''

  Ja wat wil je, als je de enige winkel bent die open is in heel NL die dag
 • # 2

  rebel

  triest dat je zelfs op dat soort feesdag open wilt zijn. ben zelf kleine zelfstandige ondernemer en de groote jongens maken ons helemaal kapot, dit kunnen en willen wij nooit.
  zelfs een gewoone zondag is onze rust dag, mag het 1 keer in de week?
 • # 3

  CG

  Nou, Jumbo in Rotterdam is toch echt ook alle dagen open! Ook 1e kerstdag. (Jumbo 4 werelden)
 • # 4

  Rene arreslee

   Bij ons was de kroeg ook gewoon open op 1e kerstdag. Zelfs met oud op nieuw en met 3 koningen
 • # 5

  boeffie

   rene:
  klopt,maar dat is dan voor de sociale gevallen.

  winkeltijdenwet ( die overigens niet gehandhaaft wordt )is duidelijk : mag slechts 12 reguliere zondagen per jaar + hier en daar wat uitzonderingen.elke zon-of feestdag open mag dus niet.
 • # 6

  frans

   en er is geen een belangen organisatie die een denkt aan de kleine zelfstandige. die zijn maar de luizen in hun pels en aan de grote organisaties verdienen ze meer (meer omzet dus hogere bijdrage) en daar loop je natuurlijk wel hard voor. En ze zijn natuurlijk op zondag bereikbaar als wij open moeten zijn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????????????????????????????
 • # 7

  ?

   @frans

  Sorry, maar ik begrijp niets van je verhaal.
  Wat probeer je nu te vertellen?

  Uitleg liefst in begrijpelijk Nederlands...
 • # 8

  Peter

   @Jumbo

  Diep triest om te vernemen dat de geldjacht de enige drijfveer is die jullie kunnen waarderen.
 • # 9

  John

   Als het personeel wil werken en er is een goede omzet dan ga ik open.
 • # 10

  Preacherman

   Nou even niet zo hypocriet gaan doen over geld verdienen op 1e kerstdag. De gehele kerstperiode staat in dienst van het geld verdienen. Menig ondernemer wordt kwijlend aangetroffen. Niets is te gek en het liefst steeds vroeger beginnen. De betekenis van Kerst is daardoor volledig verloren gegaan en viert Scrooge de nachtmis.

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.