Nieuws

Oudjes stelen vleeswaren uit super

4 1757 Assortiment

HILVERSUM - Ouderen stelen steeds vaker vleeswaren uit supermarkten.
001_food-image-DIS142802I01.jpg

Dit meldt EditieNL van  RTL. Het tv-programma baseert zich daarbij op cijfers van de politie. Daaruit blijkt dat 1 op de 11 winkeldieven boven de 55 jaar oud is. Mogelijk heeft het te maken met vergrijzing of eenzaamheid. Per week wordt er per supermarkt tussen de 500 en 600 euro aan vleeswaren gestolen, zo blijkt uit cijfers van Platform Detailhandel Nederland. Het komt steeds vaker voor. Ouderen die vleeswaren stelen uit supermarkten.

Cosmetica

Na cosmetica is vlees het meest gestolen product. Vlees en vleeswaren zijn erg in trek bij winkeldieven, waarschijnlijk omdat het relatief duur is. Vooral in tijden van crisis kan zich lang niet iedereen een biefstukje veroorloven, aldus EditieNL. Een tweede reden voor de popularitiet van vlees en vleeswaren bij dieven is dat het producten zijn die makkelijk in een jaszak of tas zijn te verstoppen.

Smoes

De vleesdieven zijn steeds vaker ouderen en die zijn vaak ook slim. Als ze worden aangehouden doen ze vaak of ze verward of dement zijn. En volgens EditieNL pakt die smoes regelmatig goed uit.

 


door Henri Maarse

Gerelateerde tags

4 reacties

 • # 1

  peter

  Van Distrifood mag ik toch wel verwachten dat ze het verschil weten tussen vlees en vleeswaren.

  Tjonge, jonge... 
 • # 2

  Jan

  Eén op de elf winkeldieven is boven de 55?
  Die leeftijdsgroep vormt 30% van de bevolking en is dus blijkbaar verantwoordelijk voor 9% van de winkeldiefstallen. Dat lijkt me toch niet bijzonder veel - wat was het percentage vijf of tien jaar geleden?
 • # 3

  Paul

   Beetje stigmatiserend en tendentieuze heading. Veel meer winkeldieven onder de andere Nederlanders: 10 van de 11dieven is jonger dan 55 jaar. Dit is een zorgelijke ontwikkeling.
 • # 4

  gerardvangummigalgen

  Is dit geschreven door de stagiair? " Een tweede reden voor de populariTIET van vlees en vleeswaren bij dieven is dat het producten zijn die makkelijk in een jaszak of tas zijn te verstoppen" 3x gelezen, het staat er echt!

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.