Nieuws

Supers VS kweken groenten op dak

0 522 Assortiment

WASHINGTON - De Amerikaanse non-profitorganisatie BrightFarms gaat in kassen op daken van supermarkten in de VS duurzaam groentes verbouwen.
001_food-image-DIS140780I01.jpg

BrightFarms heeft inmiddels tien Amerikaanse supermarktketens bereid gevonden om de kassen te plaatsen.  De producten zullen direct na de oogst in de winkel verkocht worden. De kassen zijn ingericht op basis van hydrocultuur, waarbij het voedsel wordt geproduceerd met een bijzonder laag land-, water- en chemicaliënverbruik.

2012

Doordat de producten direct na het oogsten de winkel in gaan, blijven ze langer vers, is er minder uitval en zijn er veel minder kosten en uitstoot, doordat er geen transport en opslag nodig zijn. De eerste kassen openen begin 2012.

Geen kosten

Er zijn geen kosten voor de retailer om de productiekas te bouwen, alleen een verplichting om de opbrengst af te nemen. BrightFarms sluit ook een overeenkomst met een kweker, die zorgt voor een professionele productie tegen vaste prijzen. BrightFarms is gestart door de New Yorkse non-profitorganisatie New York Sun Works, die zich bezighoudt met duurzame oplossingen voor energie, water en voedselvoorziening.door Herman te Pas laatste update:9 aug 2012

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.