Nieuws

Goede mosseloogst drukt prijzen

0 635 Assortiment

YERSEKE - Dit jaar zijn er meer mosselen dan vorig jaar en bovendien zijn ze groter en goedkoper. Dat bleek donderdag tijdens de presentatie van het nieuwe mosselseizoen.
001_food-image-DIS133191I01.jpg

De eerste nieuwe Zeeuwse mosselen zullen waarschijnlijk volgende week donderdag al in de supermarkt liggen. Dat is veel eerder dan in andere jaren, normaal liggen de eerste mosselen pas halverwege juli in de winkel. Tijdens de presentatie bleek ook voor het eerst in jaren optimisme binnen de mosselsector. Het convenant dat de sector sloot met de milieuorganisaties biedt hoop op een goede toekomst, terwijl de mosselsector in andere jaren altijd somber was en bang voor haar voortbestaan.


Beter groeien

De testen met de mosselzaadinvanginstallaties zijn hoopgevend. Dat is een constructie met touwen en netten die in de Oosterschelde of de Waddenzee worden gehangen. Daardoor wordt de bodem gespaard, een van de wensen van de milieuorganisaties. Volgens mosselkweker Jos van Damme is de Oosterschelde beter geworden voor mosselen, waardoor ze beter groeien. Hij verwacht hiermee in de toekomst elk jaar meer mosselen te kunnen kweken.

 


 

 

door Peter Smit

Gerelateerde tags

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.