Nieuws

Gourmetten met kerst populairst

0 1956 Assortiment

AMSTERDAM – Gourmetten is tijdens de kerst de favoriete maaltijd. Eenderde van de Nederlandse huishoudens zet tijdens de kerstdagen het gourmetstel op tafel.
001_food-image-DIS134934I01.jpg

Dat meldt De Telegraaf. Uit onderzoek van online maaltijdbezorger Just-Eat.nl blijkt gourmetten nog altijd het populairst; een derde van de bijna vijfhonderd ondervraagden geeft aan het liefst te gourmetten tijdens de kerstdagen. Bijna dertig procent kiest voor de traditionele kalkoen.


Familie en gewicht

Kerst blijft daarnaast vooral een familiefeest; zo geeft zeventig procent aan met de familie of schoonfamilie aan tafel te zitten. Uit eten gaan is minder in trek, slechts tien procent gaat naar een restaurant. We willen vooral genieten en laten de mogelijke extra kilo's van de feestmaaltijden de pret niet drukken. Een op de tien geeft aan zich zorgen te maken over hun gewicht tijdens de feestdagen.


Lang aan tafel

We trekken ook behoorlijk wat tijd uit voor het feestmaal; ruim een derde geeft aan gemiddeld tussen de twee en drie uur te dineren, ruim tien procent houdt het zelfs meer dan drie uur vol. Bij vijf procent mag zelfs het huisdier plaatsnemen aan tafel tijdens de kerstdagen.

 

 

door Patrick Bramer laatste update:7 dec 2010

reageer

Of registreer je om te kunnen reageren.

Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies.